Video

SP stelt vragen aan staatssecretaris over Thebe Huishoudelijke Zorg.: 'Faillissement stinkt'

23 december 2014 om 13:48
nl
SP-Kamerlid Tjitske Siderius wil dat staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid zich uitspreekt over het faillissement van de Huishoudelijke Zorg bv van Thebe. Volgens het Kamerlid ‘stinkt het faillissement’.
Geschreven door

Vorige maand werd het ontslag van zo’n negentig thuishulpen dat Thebe had aangevraagd volgens Siderius namelijk nog afgewezen door het UWV. “Dit omdat Thebe volgens het UWV een financieel gezonde organisatie was. En dat is pas een maand geleden. En nu vraagt Thebe faillissement aan met als gevolg dat 2000 thuishulpen op straat komen staan. Cijfers die niet met elkaar kloppen”, legt ze dinsdag uit.
Een ‘rare gang van zaken’ die volgens de SP onderzocht moet worden. De partij steunt hiermee vakbond Abvakabo FNV die het faillissement ook gaat onderzoeken.
'Paal en perk stellen'De partij van Siderius wil dus duidelijkheid en vraagt daarom aan de staatssecretaris om een uitspraak over het faillissement. Kan dit volgens de regels, is de vraag die de SP hem stelt. Het is volgens Siderius namelijk tijd om 'paal en perk te stellen' aan dit soort praktijken.
“Anders vrees ik dat dit een vrijbrief is voor alle thuiszorgorganisaties om dit soort constructies toe te passen”, zo stelt ze dinsdagmiddag. Ook vindt het Kamerlid dat de gemeentes die met Thebe werken zich over het faillissement moeten uitspreken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.