GeenStijl: Yoeri Nijs van Omroep Brabant bij tien beste journalisten van 2014

23 december 2014 om 13:56 • Aangepast 21 november 2020 om 20:54
nl
Voor Omroep Brabant werkt ‘een van de weinige regionale journalisten die snapt hoe internet werkt.’ Dat zeggen wij niet, dat zegt GeenStijl. De website heeft een lijst samengesteld met de vijftig beste journalisten van 2014.
Profielfoto van
Geschreven door

Journalist Yoeri Nijs, werkzaam voor Omroep Brabant, staat op plek nummer tien. ‘Zorgt voor het landelijk appeal van Omroep Brabant en dat is echt een talent’, schrijft GeenStijl over hem.
'Verrassing en een eer'Nijs zelf is nogal overdonderd. “Bij zo’n top-10 verwacht ik eerder dat andere mensen van de omroep worden gekozen, dus het is een verrassing en een eer. Volgens mij is dit een groot compliment en hier ga ik m’n werk nog beter van doen.”
Hoewel de journalist nog twijfelt over de overwegingen van GeenStijl heeft hij wel een voorzichtig vermoeden van hoe het komt dat hij op de tiende plaats staat. “Internet gaat om het aansturen van nieuws en het promoten van de eigen content. Je moet trots zijn op je product en dat laten zien. De champagne gaat niet meteen open, maar de feestdagen worden wel een beetje extra feestelijk.”

Wachten op privacy instellingen...

'Online een sterk product'“Het is echt heel leuk dat hij in de top-tien staat”, reageert adjunct-hoofdredacteur Marjo l’Homme. “We hebben als omroep de keuze gemaakt om online een sterk product te laten zijn en het is dus fantastisch dat we mensen als Yoeri hebben die snappen hoe dat moet."
"Dit strookt met de strategie waarvoor we hebben gekozen, dus volgend jaar leveren we hopelijk nog meer mensen voor de top-10.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.