Darter Benito van de Pas gaat zich niet inhouden tijdens kerstdiner ondanks uitstekend WK

25 december 2014 om 12:00
nl
Het is een kerstsprookje voor darter Benito van de Pas. De Tilburger won bij zijn debuut op het WK darts verrassend van Paul Nicholson en zit dus met een grote glimlach aan de kalkoen. "Gek, zo'n weekje vrij middenin het toernooi, maar ik ga gewoon lekker eten en drinken hoor."
Geschreven door

Vanwege de kerst ligt het WK darts een aantal dagen stil. In Tilburg zit Benito van de Pas achter zijn laptop. De kerstboom blinkt op de achtergrond. Van de Pas bekijkt zijn winnende pijl in de eerste ronde, en glimlacht. "Ik krijg gewoon weer kippenvel."
Nieuw toernooiDe kerstdagen van de darter staan in het teken van de tweede ronde, zaterdag tegen Dave Chisnall. Hij heeft een week vrij en dus traint Van de Pas thuis door. "Er zit een week tussen mijn partijen de eerste ronde en de tweede ronde. Dat is apart. Het gevoel is alsof er straks een nieuw toernooi gaat beginnen."
Van de Pas gooit zijn pijltjes in de slaapkamer. Op zijn deur prijkt een grote 'B'. De kerst wordt een combinatie van trainen en eten. "Ik ga lekker eten, ik ga lekker drinken. Ik hoef niet op mijn voedsel te letten. Mijn moeder gaat me verwennen deze dagen, dat wordt sowieso geregeld."
Tweede rondeEn dan is zaterdag, met de kalkoen net achter de kiezen, de grote dag voor de darter. Een tweede ronde op het WK, tegen topdarter Dave Chisnall. "Ik heb niks te verliezen. Ik heb al van een hoop goede tegenstanders gewonnen. Het is te hopen dat het er volgende week uit komt. Maar ik weet dat ik het kan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.