Bureau Jeugdzorg heeft keurmerk nog niet binnen, nieuwe cliënten naar William Schrikker Groep

23 december 2014 om 16:28
nl
Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant heeft als enige organisatie in Nederland nog geen certificaat voor het uitvoeren van jeugdzorg in het nieuwe jaar. Dat blijkt uit een lijst van het Keurmerkinstituut. Daardoor mag de organisatie geen nieuwe cliënten aannemen in het nieuwe jaar.
Geschreven door

Vanaf 1 januari valt de jeugdzorg onder verantwoordelijkheid van de gemeenten. Alleen met het certificaat van het Keurmerkinstituut mag de zorg worden verleend.
Gevaar voor zorg afgewenteldVolgens een woordvoerder van Jeugdzorg Nederland ‘werkt Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant er hard aan om het certificaat nog voor 1 januari te halen’. Wethouder René Peters weet al dat dat niet meer gaat lukken. Maar hij is niet verbaasd. De wethouder treedt namens alle gemeenten op als woordvoerder over Bureau Jeugdzorg. ''De bezuinigingen zijn de oorzaak hiervan. Daardoor is alles afgeroomd en is goed gekwalificeerd personeel op straat gezet.''
Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant heeft daardoor op dit moment niet genoeg goed geschoold personeel in dienst om nog meer cliënten aan te nemen. ''Ik verwacht dat alles voor 1 april weer op orde is'', vertelt Peters.
Reactie JeugdzorgBureau Jeugdzorg Noord-Brabant wil telefonisch geen antwoorden geven op vragen van Omroep Brabant. De organisatie laat in een persbericht weten dat nieuwe cliënten tijdelijk naar William Schrikker Groep gaan.
De samenwerking daarmee heeft geen gevolgen voor de ruim 4100 cliënten die al langer bij Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant lopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.