Nepagenten (17 en 23) geven automobilist uit Den Bosch boete van 600 euro

23 december 2014 om 18:53
nl
Twee ‘undercoveragenten’ zijn toch door de mand gevallen nadat ze eerder op maandag nog een boete van zeshonderd euro hadden uitgedeeld aan een automobilist in Vlijmen. Volgens de jongens van 17 en 23 jaar had een 29-jarige automobilist uit Den Bosch meerdere verkeersovertredingen begaan.
Geschreven door

De nepagenten wilden de automobilist een boete van achthonderd euro laten betalen. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren en verplicht meedoen aan een verkeerscursus.
Meerijden naar pinautomaatHet slachtoffer had het bedrag niet bij zich, dus hij wilde in de omgeving pinnen. De nepagenten reden met hun auto mee naar een pinautomaat in Vlijmen.
Daar kreeg het slachtoffer te horen dat agenten in het kader van de feestdagen het boetebedrag hadden verlaagd. Ook hoefde hij zijn rijbewijs niet in te leveren.
TwijfelsDe automobilist rekende uiteindelijk zeshonderd euro af, waarna de nepagenten weer vertrokken. De man twijfelde echter aan de geloofwaardigheid van de nepagenten. Rond kwart over elf meldde hij zich daarom bij het politiebureau in Den Bosch. Daar bleek dat hij was opgelicht.
Het slachtoffer had het kenteken van de auto waarin de nepagenten reden, onthouden. Daardoor konden échte agenten een van de nepagenten maandagnacht aanhouden.
NephandboeienIn zijn huis vond de politie nephandboeien en een deel van het geldbedrag. De andere verdachte meldde zich dinsdagmiddag zelf op het bureau. Ook hij is opgepakt.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.