Dinsdag protest bij kantoor Thebe in Breda: 'We gaan voor de cliënten'

23 december 2014 om 19:33 • Aangepast 21 november 2020 om 20:54
nl
Abvakabo FNV wil dinsdag 30 december actievoeren bij het kantoor van Thebe in Breda. De vakbond roept medewerkers van Thebe op om daar dan kabaal te maken. Doel is het afdwingen van een gesprek met de curatoren om te praten over de rechten van de werknemers. Personeelsleden willen hun baan behouden met hetzelfde salaris.
Profielfoto van
Geschreven door

Dat werd dinsdag bekend bij de actiebijeenkomst in het Willem II-stadion in Tilburg. Ongeveer tachtig personen waren erop afgekomen. Karim Skalli van Abvakabo FNV erkent dat de opkomst niet groot was. "Als we iets willen bereiken, moeten we massa hebben."
Verzet tegen faillissementJean-Louis van Os van het Advocatencollectief Tilburg gaat verzet aantekenen tegen het faillissement van Thebe Huishoudelijke Zorg. Hij vindt dat de rechter moet bekijken of het faillissement wel terecht is.
De rechtbank in Breda verklaarde Thebe Huishoudelijke Hulp vorige week donderdag failliet. Er komen 1952 mensen op straat te staan.
'Alles is ons afgepakt'Enkele medewerksters vertelden dinsdag dat er zeker strijdlust is onder het personeel. "We zijn al twee jaar bezig. Alles is ons afgepakt", vertelt een van hen. "Er is veel boosheid. We gaan voor de cliënten", voegt een ander toe.
Een andere vrouw die dinsdag in het Willem II-stadion was, denkt dat veel personeelsleden moe zijn van wat er de afgelopen tijd allemaal is gebeurd. "De mensen moeten het allemaal verwerken." Zij vindt het vooral erg voor de cliënten. "Ze gaan ons missen."
Kinderen van cliëntenDe vrouw zou graag zien dat ook de kinderen van de cliënten actievoeren. "Ik denk niet dat is doorgedrongen wat de consequenties voor hen en hun ouders zijn."

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.