Video

Kerstlichtshow Henk Visser niet meer weg te denken uit Veldhoven: 'Zijn show hoort bij Kerst'

23 december 2014 om 21:38
nl
De mensen in Veldhoven kunnen er eigenlijk niet meer zonder, de enorme kerstlichtshow van Henk Visser. Voor het zesde jaar op rij geeft hij in de kersttijd iedere avond twee keer een show in zijn achtertuin. En de bezoekersaantallen, die nemen ieder jaar toe.
Geschreven door

Het wordt steeds drukker bij het hoekhuisje aan de Zevenbergen in Veldhoven. Ouders met kinderen, maar ook jongeren en mensen op leeftijd hebben zich verzameld voor de eerste lichtshow van de avond die om half zeven begint.
Trotse burgemeesterZelfs de burgemeester van Veldhoven, Jack Mikkers, komt een kijkje nemen. "Het is een particulier initiatief. Iemand heeft iets in Amerika gezien en brengt dat naar Veldhoven. Helemaal mooi!", zegt de trotse burgervader.
De meeste bezoekers komen uit omgeving Veldhoven. Maar sommigen nemen echt de moeite om een blik te kunnen vangen van de vele lampjes die staan te branden. Zoals een vrouw uit Tilburg. "We komen speciaal voor de show", zegt ze. Samen met haar dochter kijkt ze naar de 35.000 lampjes die de hele buurt verlichten. "Ik vind het echt heel mooi. Het is de moeite waard."
Veel bezoekersDe kerstshow trekt ieder jaar meer bezoekers. Vorig jaar zagen zo'n 4500 mensen de lichtshow van Henk Visser. Een record. Maar dit jaar zit het wat tegen. "Het weer laat ons erg in de steek. Laten we hopen dat alle mensen nog komen. We hebben nog een paar dagen", aldus de grote man achter de kerstshow.
De show van Visser is een begrip aan het worden in Veldhoven. "Ik vind het helemaal geweldig", zegt een buurvrouw. "Dit hoort echt bij Veldhoven", vindt zij.
Goed doelVisser deed zijn inspiratie op in Amerika waar het heel gebruikelijk is om je huis vol te gooien met kerstverlichting. Zes jaar geleden begon hij met zijn eerste show. Elk jaar voegt hij nieuwe lampen of gadgets toe aan het kerstkunstwerk. Zo hangt er dit jaar een scherm waarop korte en grappige kerstfilmpjes worden getoond.
Maar uiteindelijk draait alles om de felle lampjes. Het zijn er 35.000 in totaal dit jaar. Visser heeft bijna een kilometer aan verlengkabel nodig om alles aan de praat te krijgen. En als alles draait dan gebruikt hij 9000 watt.
Gratis en voor niksVisser vraagt aan de bezoekers geen geld. Zijn show is geheel gratis te zien. Wel stelt hij het op prijs als mensen wat geld stoppen in het huisje dat pal voor de kerstshow staat. Dat geld gaat naar het Ronald McDonaldHuis in Veldhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.