Video

Al vroeg topdrukte bij Albert Heijn XL in Tilburg voor kerstinkopen: 'Eten zo snel mogelijk halen'

24 december 2014 om 08:55 • Aangepast 21 november 2020 om 20:54
nl
De kerst staat voor de deur en dan kun je er maar beter vroeg bij zijn met de boodschappen. Letterlijk, zo dachten ze in Tilburg woensdagochtend. Om zeven uur stipt doken ineens tientallen klanten op bij de Albert Heijn XL.
Profielfoto van
Geschreven door

Verslaggever Marieke Boerefijn wist niet wat haar overkwam. Een kwartier voor opening was de parkeerplaats nog leeg. "Kennelijk weten ze hier dat om zeven uur stipt de schuifdeuren van de supermarkt opengaan. Ineens pakten honderden mensen achter elkaar de karretjes", zo vertelde ze op de radio.

Wachten op privacy instellingen...

'Vullen die handel'Eén vrouw gaf aan dat ze zo vroeg in de supermarkt stond, omdat ze de andere kerstdagen nog moet werken. "Dus dan willen we alles zo snel mogelijk halen", legde ze uit. Voor haar en haar man staat woensdagavond overigens een gourmetschaal op het menu. Dat is immers 'gewoon gemak'.
Volgens de filiaalleider doen de komende dagen ongeveer 50.000 mensen boodschappen bij de Albert Heijn XL. Dit betekent hard werken voor de vakkenvullers, die de drukte vergelijken met de A2 tijdens spits. "Het is heel druk vandaag. Heel veel mensen, die allemaal willen kopen, kopen, kopen. Dus vullen die handel", vertelde er één tegen onze verslaggever


Winkels open op Eerste KerstdagOverigens kan iemand die de laatste kerstinkopen woensdag vergeet, ook donderdag nog terecht in enkele supermarkten. Albert Heijn bijvoorbeeld zegt dat er zeventig winkels op Eerste Kerstdag landelijk zijn geopend. Ook gaan er ruim twintig Jumbowinkels open en daarnaast openen andere ketens de deuren van een selectief aantal winkels.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.