Miljoenentegenvaller gemeente Eindhoven, slechts twee huizen verkocht in nieuwbouwwijk Meerrijk

24 december 2014 om 10:04
nl
De gemeente Eindhoven zit in haar maag met 68 huizen. Ze beloofde jaren geleden in totaal zeventig woningen in de nieuwbouwwijk Meerrijk aan te kopen wanneer die bij oplevering nog geen eigenaar hadden. Slechts twee van die huizen zijn inmiddels verkocht.
Geschreven door

Voor de garantieregeling is ruim 3 miljoen euro opzij gelegd. De gemeente Eindhoven wilde met het plan de economie en regionale werkgelegenheid een steuntje in de rug geven. Maar voorlopig raakt ze tientallen huizen aan de straatstenen niet kwijt.
Minder mensen, minder huizenDe woningen in Meerrijk in de nieuwbouwwijk Meerhoven werden gepland in een tijd dat er uit werd gegaan van een grotere bevolkingsgroei. Die groei bleef uit. Ook is de huizenmarkt als gevolg van de economische crisis ingestort.
Inmiddels is er in heel Nederland een kentering merkbaar, maar in Meerrijk blijft de teller voorlopig op slechts twee verkochte woningen staan.
Procedure door Zorggroep ArchipelDe gemeente Eindhoven krijgt overigens mogelijk met een tweede miljoenenstrop te maken. Zorggroep Archipel is een procedure begonnen om in aanmerking te komen voor een bijdrage van 1,9 miljoen. Het geld is bedoeld voor het project Gagelbosch. Op de plek waar het gelijknamige zorgcentrum stond, komen woningen en een park.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.