Video

Winterliefhebbers opgelet: dit weekend hoogstwaarschijnlijk sneeuw

24 december 2014 om 11:03
nl
Het gaat dit jaar weliswaar geen witte kerst worden, maar dat betekent niet dat we het helemaal zonder sneeuw moeten stellen. Dit weekend kunnen we met een beetje geluk de eerste sneeuwvlokken op de stoep zien liggen. Dat laat Meteo Group woensdag weten.
Geschreven door

Volgens het weerbureau is dan nu eindelijk het winterweer in aantocht. Aankomende zaterdag kan het in Brabant gaan sneeuwen, mits de wind uit het koude bovenland komt. Ook daalt de temperatuur flink: overdag komt het kwik uit op zo'n één graad.
“Zaterdag wordt écht een spannende dag", zegt weervrouw Moniek Wulms. "De windrichting bepaalt het type neerslag. Hebben we wind vanaf zee, dan krijgen we milde lucht en gaat het regenen. Komt de wind van boven het land, dan is de lucht droog en koud en kan er sneeuw gaan vallen. En daar ziet het naar uit."
Tijdens kerst geen sneeuw Vorige week nog voorspelden weermannen en -vrouwen nog een herfstachtige, groene kerst. De enige 'snow' die deze dagen is te waarnemen, komt helaas van de kerstmuziek uit de speakers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.