Politiemedewerker op non-actief gesteld voor illegale handel in vuurwerk

24 december 2014 om 11:43
nl
Een medewerker van de politie in Oost-Brabant is buiten functie gesteld. Hij zou betrokken zijn bij de handel in illegaal vuurwerk, zo werd woensdag bekend. De politie controleert daar juist in deze periode streng op.
Geschreven door

De politieleiding laat een disciplinair en strafrechtelijk onderzoek instellen naar de medewerker. Meer details wil een woordvoerder niet geven. "Daar doen wij geen uitspraken over."
Meer agenten ontslagen na wangedragOnlangs maakte Omroep Brabant bekend dat het aantal agenten dat na wangedrag op straat wordt gezet in Brabant flink is gestegen. De eerste zes maanden van dit jaar zijn er al evenveel agenten op straat gezet als in heel 2013.
De agenten maakten zich schuldig aan verschillende misdrijven. Het ging om zedenmisdrijven, corruptie, contacten met criminelen, diefstal en schulden. Pas nog stelde de politie drie medewerkers op non-actief, omdat zij harddrugs zouden hebben gebruikt.
'Politie moet betrouwbaar en integer zijn'De politie zei pas dat iedere agent die schuldig is aan een misdrijf, er één te veel is. "Burgers moeten er vanuit kunnen gaan te maken te hebben met een betrouwbaar en integer politiekorps."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.