Bushokjes Eindhoven omgebouwd tot kersthokjes met lichtjes, kleedjes en bomen: 'Gezellig wachten zo' - Omroep Brabant
Video

Bushokjes Eindhoven omgebouwd tot kersthokjes met lichtjes, kleedjes en bomen: 'Gezellig wachten zo'

24 december 2014 om 11:46
nl
Bushokjes zijn in de winter over het algemeen koud, nat en winderig. Voor de meeste mensen is het niet de meest favoriete plek om tijd door te brengen. In het centrum van Eindhoven was dat woensdagochtend wel anders: daar kregen diverse aantal bushokjes een heuse kerstmetamorfose.
Geschreven door

In de hokjes staat een kerstboom met kerstballen, liggen perzische tapijtjes en kussens en er hangt vrolijke verlichting. “Het is prettig wachten zo. Ik moet naar Veldhoven, maar je hoeft bijna niet meer naar huis voor de kerstsfeer”, zegt een vrouw die op de bus stond te wachten.
Er staan drie aangeklede kerstbushokjes in de stad. Eentje staat bij de Mediamarkt, een tweede bij het 18 Septemberplein en nog een derde staat op de Keizersgracht, ter hoogte van parkeerplaats Kleine Berg. De hokjes zijn woensdagochtend ingericht door studenten van de Design Academy.
[tweet:body:https://twitter.com/FaanenFM/status/547680831134003200]
Marketingstunt, 'maar wel een leuke'De initiatiefnemer achter de hokjes is de 23-jarige Thymo Lebesque, die regelmatig pop-up stores voor meubelen, vloerkleden en verlichting heeft. Die pop-up winkels bieden hun producten tegen een veel lagere prijs aan en blijven vaak maar een dag of tien open. Thymo opende er op 19 december nog één op de Vestdijk in Eindhoven.
'Pop-up bushokjes'“Een vriend van me kwam met dit idee, het zijn een soort pop-up bushokjes. Ik vind het gewoon heel grappig om te zien dat mensen het zo leuk vinden”, zegt Thymo. De hokjes blijven wat hem betreft tijdens de kerstdagen zo ingericht. “Als ik het weg moet halen, haal ik het weg. Na de kerst ruim ik het sowieso op.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.