Negen maanden cel voor man die op Curaçao Monique van Meerwijk uit Den Bosch doodreed

24 december 2014 om 12:44 • Aangepast 21 november 2020 om 20:54
nl
De veroorzaker van het ongeluk op Curaçao waarbij onder anderen Monique van Meerwijk uit Den Bosch omkwam, moet negen maanden de cel in. Het gerechtshof in Willemstad, de hoofdstad van het eiland, heeft dit bepaald.
Profielfoto van
Geschreven door

Monique van Meerwijk was met twee andere mensen aan het joggen toen ze alle drie werden doodgereden door een automobilist. Het ongeluk gebeurde vorig jaar augustus in Willemstad. De rechtbank had de 25-jarige dader twee jaar celstraf opgelegd.
'Niet bewezen'De advocaat-generaal bij het Hof had 48 maanden cel geëist. De rechters vinden echter niet bewezen dat de bestuurder van de wagen bewust onvoorzichtig heeft gereden. Ze nemen het hem wel onder meer kwalijk dat hij de nabestaanden onherstelbaar leed heeft toegebracht en dat het zo'n grote impact heeft gehad op de samenleving op Curaçao. Ook reed de man zonder rijbewijs.
Stille tochtEnkele dagen na het ongeluk werd een stille tocht gehouden, die eindigde bij de plaats van het ongeluk. Ongeveer vijfhonderd mensen liepen mee. Na afloop werd een minuut in stilte gehouden.
Inmiddels is er een monument opgericht. Het staat langs de weg vlakbij de plek des onheils en is ruim twee meter hoog. Het bestaat uit drie vakken, elk voor één van de slachtoffers. John van der Tol heeft onlangs een plantje geplaatst boven het naamplaatje van Monique van Meerwijk. "Dat leeg plekje gaf me met Kerst een akelig gevoel", aldus de Nederlandse free-lancejournalist.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.