Video

Twaalf liter bluspoeder door brievenbus gespoten in Bladel: 'Dit loopt in de tienduizenden euro's'

24 december 2014 om 23:49
nl
Een slecht begin van de feestdagen voor bewoners van een huis aan de Schaepmanlaan in Bladel. Zij troffen woensdagochtend een ravage aan toen ze uit bed kwamen, nadat er twee poederblussers door de brievenbus het huis in waren gespoten. De bewoners moeten nu tijdelijk hun huis verlaten.
Geschreven door

Ergens in de nacht van dinsdag op woensdag spoten onbekenden twee poederblussers van ieder zes liter door de brievenbus leeg. “Het restje hebben ze nog over zeven auto’s leeggespoten”, vertelt bewoner Carlo Corstiaans. “Het is een witte kerst, maar niet zoals we hoopten.”
'Grote schade'De schade in huis is enorm. “Het is fijnstof, dus het zit echt van de hal tot aan de zolder, door het hele huis. Het tast al onze elektrische apparaten aan. Er is nu een schoonmaakbedrijf dat kijkt wat er moet gebeuren. Maar de schade zal in de tienduizenden euro's lopen. Alles moet door een gespecialiseerd bedrijf schoongemaakt worden."[YouTube:body:http://youtu.be/Dxr64tPcN5o]
"We moeten ergens anders gaan slapen", aldus de vrouw van Corstiaans die liever anoniem blijft. "Waarschijnlijk wordt het een vakantiehuisje maar dat is ook ontzettend duur. De daders moesten eens weten hoelang wij hiervoor hebben moeten sparen”, vertelt de vrouw geëmotioneerd.
'Leuke grap'Wie de ravage heeft aangericht en waarom dit is gedaan, dat weet de bewoonster niet. “Maar ik denk eigenlijk dat het jongeren zijn geweest die op stap zijn geweest, ergens brandblussers hebben gejat en dit wel een leuke grap vonden."
"Maar wie dit ook heeft gedaan, ze hebben geen idee wat de gevolgen zijn. Wat ze aangericht hebben. Nu moeten we met onze kinderen waarschijnlijk het huis uit”, vertelt ze aangeslagen.
[tweet:body:https://twitter.com/FerencTriki/status/547767361650950145]
Politie zoekt naar tipsDe vrouw hoopt dat de politie de personen vindt die de schade hebben veroorzaakt. “Hoe meer tips, hoe beter. Ik hoop dat de mensen die dit gedaan hebben gepakt worden.”
Veel schade door aantastende werkingHet poeder van een poederblusser verspreidt zich na het spuiten door de hele ruimte. Doordat het een zout is heeft het een aantastende werking en kan het veel schade veroorzaken en vocht aantrekken.
De politie is hard op zoek naar mensen die dinsdagnacht iets gezien hebben en meer kunnen vertellen over het incident. Ze roepen die mensen op om zich te melden. [tweet:body:https://twitter.com/politiebladel/status/547686615142105090]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.