Kerstavond in Budel, asielzoekers delen kerstkaarten uit: 'Dank voor de opvang'

24 december 2014 om 20:07 • Aangepast 21 november 2020 om 20:53
nl
Op deze kerstavond een positief bericht uit Budel, met een echte warme kerstgedachte. Asielzoekers die in het dorp wonen, hebben namelijk kerstkaarten uitgedeeld in het dorp. Ze spreken hun dank uit voor het feit dat ze opgevangen worden.
Profielfoto van
Geschreven door

'Dank u wel dat u ons accepteert en onderdak heeft geboden. Uw vriendelijkheid was het beste medicijn tegen onze wonden', zo valt te lezen in de kerstkaart.
De kaart werd door een inwoonster van Budel op Twitter gezet. 'Dit is zo ontzettend lief, ik huil bijna', schrijft ze als toevoeging. Het bericht wordt door veel mensen gedeeld.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Discussie na vechtpartijenIn Budel wonen sinds dit jaar 1200 vluchtelingen in de voormalige Nassau-Dietzkazerne, voornamelijk afkomstig uit Syrië en Eritrea.
Onlangs waren er vechtpartijen onder de asielzoekers, niet alleen in Budel maar ook in andere opvangcentra in Brabant. Daardoor laaide de discussie rondom de opvang weer op. De inwoonster van Budel vindt de kerstkaarten in ieder geval een positief signaal. 'Voortaan druk ik deze kaarten in de gezichten van mensen die nog gemeen doen tegen hun.'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.