Video

Eerste kerstdag 2014: laatste boodschappen, Kribkesroute en een kerstmaal in Dierenrijk Nuenen

25 december 2014 om 13:52 • Aangepast 21 november 2020 om 20:53
nl
Waar het in grote delen van Brabant op eerste kerstdag muisstil is op straat, zijn er paar plekken waar nog het nog bruist van de activiteiten. Zo wordt er op sommige plekken druk geshopt voor het kerstdiner, krijgen dieren een speciaal kerstmaal en zijn er tal van kerststalletjes te bewonderen.
Profielfoto van
Geschreven door

Bij de Jumbo in het NAC-stadion in Breda stond voor negen uur 's ochtends het parkeerterrein al aardig vol met wagens. Om tien over negen opende de supermarkt z'n deuren.
Drank is opEen van de klanten moet zijn drankvoorraad opnieuw aanvullen. "Het is woensdagavond te hard gegaan met bier en wijn", vertelt de man. "Ik ben blij dat deze supermarkt nog open is." De andere klanten vullen hun boodschappenwagen nog met kerstrollades, bakjes slagroom, verse kruiden of een moot verse zalm.

Wachten op privacy instellingen...


Dode kuikensOok de ijsberen in het Dierenrijk in Nuenen kregen een kerstmaal voorgeschoteld. In een ijsklomp zitten stukjes vlees, vis en groenten verstopt. Het is voor de beren nog een hele kluif om het voedsel los te krijgen. De ooievaars worden eveneens getrakteerd op een heerlijke maaltijd. Behalve verse maden staan er ook dode kuikens op het menu.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Kerststallen in LiempdeIn Liempde staat de traditionele Kribkesroute op het programma. De route loopt langs 150 kerststallen: van kerststallen met levende have tot en met een heuse Nijntjes-kerststal. De bijzondere kerststallen staan te pronken in de voor- of achtertuin van de sfeervol verlichte huizen in het dorp.
Een echtpaar loopt zichtbaar te genieten van de kerststallen. "We lopen elke avond een andere route langs de kerststallen", laat de man weten. "In vijf avonden hebben we alle kerststallen gezien. Het is hartstikke mooi."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.