Omstreden kerstreclame van Jumbo ruim een half miljoen keer bekeken op YouTube

25 december 2014 om 20:07
nl
De drie minuten durende kerstcommercial van supermarktgigant Jumbo uit Veghel is een kijkcijferkanon. Op YouTube is de omstreden reclame bijna 600.000 keer bekeken. Daarmee is het veruit het populairste filmpje dat de supermarkt op zijn eigen kanaal heeft gepubliceerd.
Geschreven door

In de reclame, die sinds begin december wordt uitgezonden op televisie, zijn tal van bekende acteurs en artiesten te zien. Zij zingen samen het nummer 'Samen vieren we Kerst'. De reacties op de lange commercial waren wisselend.[YouTube:body:http://youtu.be/VJ_eie3WtCc]
'Belangeloos meegewerkt'De boodschap van de reclame is dat er met kerst voor mensen, die het iets minder hebben, moet worden gezorgd. Met de commercial wilde Jumbo geld ophalen voor de Voedselbank. Maar de combinatie van die boodschap en tegelijk tientallen dure zangers en zangeressen inhuren viel niet bij iedereen goed.
De kritieken namen toe toen zanger Lange Frans verkondigde dat hij door Jumbo werd betaald om mee te doen aan de reclame. Dat klopt volgens Jumbo niet. "Alle betrokken artiesten hebben belangeloos meegewerkt aan de opname van het themalied, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan negen maatschappelijke organisaties", schreef Jumbo in de verklaring.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.