Mathieu van der Poel derde in wereldbekerwedstrijd veldrijden in Heusden-Zolder

26 december 2014 om 13:01 • Aangepast 21 november 2020 om 20:52
nl
Mathieu van der Poel uit Hoogerheide is als derde geëindigd bij de beloften in de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Heusden-Zolder. De Nederlands kampioen moest de Belgen Laurens Sweeck en Wout van Aert voor zich dulden.
Profielfoto van
Geschreven door

Sweeck nam al vroeg in de koers brutaal de leiding. Van der Poel ging met een groepje in de achtervolging.

Wachten op privacy instellingen...

Op jacht naar SweeckTwee ronden voor het einde sprong het 19-jarige talent uit Hoogerheide weg uit dat groepje. Samen met Wout van Aert, leider in het wereldbekerklassement, ging hij op jacht naar Sweeck.
Die had echter een voorsprong van een halve minuut opgebouwd en dat bleek onoverbrugbaar. "Het gat was al erg groot, dus richtte ik me vooral op de tweede plaats", aldus Van der Poel.
Steentje tussen schoenAnderhalve ronde voor het einde kreeg Van der Poel problemen met zijn schoeisel. "Er kwam een steentje tussen mijn schoen en het schoenplaatje", volgens Van der Poel. "Ik was de hele tijd aan het schoppen op mijn pedaal, maar het steentje kwam maar niet los. Dat was ook nog vlak voor een technisch stuk, de klim naar boven moest ik lopen."

Wachten op privacy instellingen...

Daar verloor Mathieu van der Poel veel tijd. "Toen wist ik dat Van Aert weg was en ging ik meteen voor de derde plek. Die pakte ik gelukkig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.