Video

Marianne Vos op tandvlees naar eerste overwinning in Heusden-Zolder

26 december 2014 om 15:24 • Aangepast 21 november 2020 om 20:52
nl
Marianne Vos uit Meeuwen is donderdag eerste geworden bij het wereldbeker veldrijden in Heusden-Zolder. Ze lag lange tijd op kop. Twee ronden voor het einde was de voorsprong zelfs een halve minuut. Daarna liepen de achtervolgers in.
Profielfoto van
Geschreven door

Het was de eerste veldritzege van deze winter voor Vos. De wereldkampioene moest in de wereldbekercross in het Belgische Heusden-Zolder tot het uiterste gaan om de concurrentie van het lijf te houden.
Ultieme tempoversnelling Vos nam meteen na de start resoluut de leiding en leek onbedreigd naar de zege te soleren, maar in de vierde van de vijf te rijden ronden op het selectieve parcours viel de Brabantse alleskunner ineens terug door een lekke band.

Wachten op privacy instellingen...

Nash en Ferrand Prevot haakten aan. "Ik had een redelijk mooie voorsprong, maar toen werd het nog erg spannend", aldus Vos. "Ik was blij dat ik toen een nieuwe fiets kon pakken en dan ga je er helemaal voor." Met een ultieme tempoversnelling wist ze in de slotfase alsnog een klein, maar beslissend gaatje te slaan. "Ontzettend mooi! Zo'n duel kunnen uitvechten, dat is geweldig."

Wachten op privacy instellingen...


De Tsjechische Katerina Nash finishte op luttele seconden als tweede, Vos' Franse ploeggenote Pauline Ferrand Prevot fietste naar de derde plaats.
Corné van KesselBij de mannen werd Corné van Kessel uit Veldhoven verrassend derde. David van der Poel uit Hoogerheide reed naar de zesde plaats.
Lars van der Haar won de wedstrijd. De Nederlands kampioen rondde een indrukwekkende solo met succes af. Zelfs een korte onderbreking door een afgelopen ketting bracht zijn zege niet in gevaar. De Belg Kevin Pauwels finishte op ruime afstand als tweede.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.