‘Heb je niks beters te doen?’, bromt Fred Teeven over burgercomités, actiegroep in Eindhoven boos

26 december 2014 om 15:55
nl
Een uitspraak van staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie heeft vrijdag kwaad bloed gezet bij het burgercomité in Eindhoven. De VVD-politicus reageerde donderdag in het EO-radioprogramma ‘Dit is de Dag’ neerbuigend op de burgercomités die tegen asielzoekers zijn opgericht.
Geschreven door

“Met burgercomités tegen de komst van asielzoekers kan ik niet zoveel”, aldus Teeven. “Waarom zou je in vredesnaam zo’n comité oprichten. Heb je niks beters te doen in deze donkere dagen?”
'Perfect gebagatelliseerd'Anita Hendriks, de voorzitter van het burgercomité in Eindhoven, had ‘niets anders verwacht’ van de staatssecretaris. “Dit bevestigt maar weer dat we totaal niet serieus worden genomen”, spreekt ze felle taal. “De staatssecretaris weet de hele situatie rondom asielzoekers weer perfect te bagatelliseren.”
De opvangbereidheid in Nederland is groot, merkt Teeven op. Dat burgercomités uit angst worden opgericht begrijpt Teeven niet. “In plaatsen als Budel, Dronten en Drachten is veel ervaring met het omgaan met asielzoekers. Daar geeft het uiteindelijk nauwelijks problemen.”
'Belachelijke uitspraak'Een ‘belachelijke uitspraak’, vindt Hendriks. “Neem vandaag de steekpartij in het azc in Dronten. Het gaat juist vaak mis en er wordt telkens geen lering uit getrokken, zowel door Teeven als door het COA niet.”
Burgers die zelf het initiatief nemen omdat ze niet gehoord worden door politici in Den Haag, moeten volgens Hendriks ‘juist toegejuicht’ worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.