SPM Shoeters wint belangrijke basketbaltopper van ZZ Leiden

26 december 2014 om 21:05 • Aangepast 21 november 2020 om 20:52
De basketballers van SPM Shoeters uit Den Bosch hebben in de eigen Maaspoorthal een belangrijke overwinning behaald. De Bosschenaren wonnen met 82-77 van koploper Zorg&Zekerheid Leiden. SPM Shoeters staat nu virtueel bovenaan in de eredivisie.

In het eerste kwart hadden de Bosschenaren het lastig. Leiden scoorde gemakkelijker en vaker. In het tweede kwart trok Den Bosch de stand gelijk. Daarna was het vechten voor ieder punt.
HerhalingBij rust stond SPM Shoeters nipt achter: 29-30. Het derde kwart leek een herhaling van het eerste te worden. Weer waren de Leidenaren scherper maar na een goede drie minuten in het kwart keerde de wedstrijd.
De coach van Leiden kreeg een technische fout tegen. Kees Akerboom verkleinde de Bossche achterstand naar 38-40. Niet veel later was Akerboom weer belangrijk. In de fastbreak scoorde hij én kreeg hij een bonus vrije worp. Akerboom mist eigenlijk nooit van de vrije worplijn en ook nu faalde hij niet: 43-42.
SlordigSPM Shoeters ging met een redelijke voorsprong (57-51) het vierde kwart in. De laatste periode was erg slordig, van beide kanten. Met nog anderhalve minuut te spelen leek Den Bosch de overwinning binnen te hebben. Maar na wat slordigheden kwam Leiden op twee punten (72-70.)
SPM Shoeters bouwde de voorsprong daarna verder uit. Met nog 8,6 seconden was de stand 78-73. Maar Leiden gaf zich niet gewonnen. In een hectisch slot scoorden beide ploegen. Den Bosch behield de voorsprong en won met 82-77.
'Lekkere overwinning'Basketballer Kees Akerboom is blij met de zege. "Het is een lekkere overwinning. We hebben hard gewerkt en daardoor aan het langste eind getrokken", aldus Akerboom.
Volgens Ralf de Pagter was het een moeizame wedstrijd. "Ik ben heel blij dat we zo het nieuwjaar ingaan. Maar het ging niet vlekkeloos, met veel balverlies in vooral de eerste helft."
Den Bosch heeft nu de minste verliespunten in de competitie en staat virtueel bovenaan. Als SPM Shoeters de twee inhaalwedstrijden wint, staat de ploeg echt bovenaan.