'Het mannetje heeft heel veel pijn', behandeling Amerika zwaar voor ernstig zieke Jayden (6)

26 december 2014 om 23:44
nl
Na een inzameling in Nederland was het vorige week dan eindelijk zo ver: voor de ernstig zieke Jayden (6) uit Beek en Donk was genoeg geld om hem in de Verenigde Staten te laten behandelen aan een zeldzame vorm van kinderkanker. De eerste behandeling zit erop, maar het gaat moeizaam, zo schrijft zijn familie op een weblog.
Geschreven door

Bij de zesjarige Jayden werd in april van dit jaar neuroblastoom ontdekt, een zeer agressieve vorm van kinderkanker. Zijn ouders Raimond en Inge leven sindsdien in onzekerheid. Vanuit verschillende hoeken krijgt het hechte gezin 'enorme steun', mede dankzij de inzet van de stichting 'Geef om Jayden' die onmiddellijk na het slechte nieuws in het leven werd geroepen.
Zware behandelingOp de website van de stichting houdt de familie een weblog bij over de vorderingen van het jongetje en zijn behandeling. In Nederland heeft de jonge Jayden al zes chemokuren achter de rug, toch moet hij voor verdere behandeling naar de Verenigde Staten.
Afgelopen zaterdag startte de eerste behandeling daar en die viel het gezin zwaar: "Onvoorstelbaar wat medicijnen met iemand kunnen doen. In een paar uur tijd ligt er een doodziek kind in bed, met een morfine pomp naast hem, die niet eens alle pijn kan verzachten. Hier hebben wij veel moeite mee. Ons hart huilt niet maar krijst van binnen. We staan machteloos", zo schrijven de ouders van Jayden.
HerstellenVlak voor kerst was de eerste behandeling voorbij. Jayden moet nu herstellen voor de volgende zes behandelingen. "Die worden steeds heftiger", legt zijn oom Erwin uit.
"Ze blijven daar in Amerika in een appartement. Gelukkig hebben ze mensen leren kennen met wie ze kerst kunnen vieren. Dat zorgt toch voor afleiding." De behandeling van Jayden in de Verenigde Staten duurt, als het zo doorgaat, nog tot april.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.