Video

Tot 15 centimeter sneeuw in Brabant, ook vannacht en morgen kans op gladheid

27 december 2014 om 16:59 • Aangepast 21 november 2020 om 20:52
nl
Brabant is zaterdag in de ban van de winter. In de hele provincie valt sneeuw en zijn de wegen spiegelglad. Ook waait het hard. Volgens MeteoGroup is de meeste sneeuw gevallen in het oosten van Brabant: lokaal tot 15 centimeter
Profielfoto van
Geschreven door

De eerste sneeuw viel kort na middernacht in het westen van de provincie en verspreidde zich daarna over de provincie. Het is voor het eerst in twee jaar dat er weer sneeuw van enige betekenis valt in Brabant.
Brabanders stuurden de mooiste foto's van winterse taferelen naar de redactie van Omroep Brabant.
GladDe komende nacht kan het flink afkoelen boven het sneeuwdek en zal in het hele land sprake zijn van lichte tot matige vorst. De minima liggen tussen -2 en -6 graden. Er is dan kans op bevriezing van nat wegdek en sneeuwresten. Het verkeer moet daar vannacht en morgenochtend bedacht op zijn.
Rijkswaterstaat is zaterdag druk bezig om de hoofdwegen begaanbaar te maken voor het verkeer. Er wordt gestrooid en met sneeuwschuivers worden de wegen sneeuwvrij gemaakt. Volgens een woordvoerder is er weinig verkeer op de weg vanwege vakanties en het weekend. Het zout wordt daarom maar moeizaam verspreid over de weg.
Ook in dorpen en steden zijn gladheidsbestrijdingsploegen druk doende om de doorgaande wegen sneeuwvrij te maken.

Wachten op privacy instellingen...

Problemen door sneeuwvalOp verschillende plekken in de provincie zijn al ongelukken gebeurd. Weggebruikers zijn veel langer onderweg om op de plaats van bestemming te komen. Het zicht is door de sneeuwval in combinatie met de wind slecht.
In Tilburg is het dak van de C&A in het gebouw van Albert Heijn XL ingezakt. Het gebouw is ontruimd. De Winter Efteling sluit zaterdag eerder vanwege de hevige sneeuwval.
Geen bussen in EindhovenOok het busvervoer kampt met uitval en vertraging, zo melden busbedrijven Arriva en Connexxion.
NS: aangepaste dienstregelingVanwege de sneeuwval heeft de NS de dienstregeling aangepast. Er rijden minder treinen. Reizigers moeten rekening met een langere reistijd, vaker overstappen en drukkere treinen. Het treinverkeer heeft korte tijd helemaal stilgelegen door de winterse omstandigheden.
Er reden geen treinen tussen Tilburg en Breda, tussen Den Bosch en Nijmegen/Tilburg/Vught/Zaltbommel, tussen Eindhoven en Boxtel/Venlo/Weert, tussen Boxtel en Tilburg, tussen Lage Zwaluwe en Breda/Dordrecht-Zuid.
Volgens de NS is het treinverkeer weer voorzichtig opgestart, maar de NS waarschuwt reizigers voor vertraging en uitval van treinen. Uit voorzorg was de dienstregeling al gehalveerd. Zondag rijden de treinen weer volgens de normale dienstregeling.
Eindhoven AirportOok Eindhoven Airport ondervond hinder van de sneeuwval. De eerste binnenkomende vluchten op zaterdag zijn uitgeweken naar andere luchthavens. Aan het begin van de middag kwam het luchtvaartverkeer weer langzaam op gang. De vlucht naar Venetië werd geannuleerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.