Video

Dak C&A in gebouw Albert Heijn Tilburg doorgezakt door sneeuwval, winkels blijven dicht

28 december 2014 om 01:28 • Aangepast 21 november 2020 om 20:51
nl
Het dak van de C&A in het gebouw van de Albert Heijn XL in Tilburg is nog te onveilig, daarom blijven de winkels voorlopig gesloten. Zaterdagmiddag zakte het dak door vanwege de hevige sneeuwval. De supermarkt aan de Jan Heijnsstraat is met spoed ontruimd door de hulpdiensten. Zondag wordt het dak verder onderzocht.
Profielfoto van
Geschreven door

Er ligt veel sneeuw op het platte dak van de C&A, de winkel die in het gebouw van de Albert Heijn XL zit. Er is nog steeds sprake van instortingsgevaar omdat er nog veel druk op het dak ligt.
'Kan nog instorten'"Het is een lastige situatie want de brandweermannen kunnen het dak niet op. Dat is nog te gevaarlijk", meldt de politie. Een woordvoerder van de brandweer laat aan Omroep Brabant weten dat er een kans bestaat dat het dak uiteindelijk instort. "We ondernemen nog geen actie omdat dat gevaarlijke situaties kan opleveren."
Zaterdag is er de hele dag onderzoek gedaan door de hulpdiensten en bouwkundig specialisten. Zaterdagavond rond halftien is besloten dat het dak nog te onveilig is. De winkels blijven daarom voorlopig gesloten.
Zondag verderZondag wordt verder onderzoek gedaan. Dan wordt ook de sneeuw van het dak gehaald om de druk te verminderen.
De politie heeft in de middag vijftien huizen aan de Philips Vingboonsstraat in Tilburg ontruimd vanwege het instortingsgevaar. De bewoners, die parallel achter het winkelcentrum wonen, worden elders opgevangen.
EvacuatieMedewerkers en het winkelend publiek die in het winkelcentrum waren, werden uit voorzorg geëvacueerd. Ongeveer honderd mensen waren aanwezig toen het dak inzakte. Het dak boven de C&A - aan de rechterzijde van het winkelcentrum - is zeker dertig centimeter naar beneden gezakt. Het dak heeft een boogconstructie, terwijl de Albert Heijn XL onder een plat dak zit.
In het complex zijn onder meer Blokker, Etos, Bart Smit en Van Haren gevestigd. Voorlopig mag niemand in de buurt van de Albert Heijn XL komen. Het terrein is door de politie met linten afgezet.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

In de ban van de winterBrabant is zaterdag in de ban van de winter. In de hele provincie is sneeuw gevallen en zijn de wegen spiegelglad. Ook waait het hard. Uit de hele provincie komen meldingen van de gevaarlijke situaties in de bossen.
Op de Brabantse wegen zijn zaterdag veel ongelukken gebeurd vanwege de hevige sneeuwval.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.