Winter Efteling sluit eerder door sneeuwval, gedeelte pretpark afgesloten

27 december 2014 om 15:19 • Aangepast 21 november 2020 om 20:51
nl
Een deel van de Winter Efteling is zaterdag afgesloten vanwege de zware sneeuwval. "We adviseren mensen een andere keer te komen'', zegt een woordvoerster van het pretpark. Er zijn enkele grote binnenattracties open. Het dak van de grote schaatsbaan is deels ingezakt.
Profielfoto van
Geschreven door

Uit veiligheidsoverwegingen zijn enkele gedeeltes van het park gesloten. Er ligt veel sneeuw op de bomen in het Sprookjesbos en op de daken van verschillende gebouwtjes.
"We willen niet dat iemand dat op zijn hoofd krijgt", zo verklaart een woordvoerster het sluiten van enkele parkgedeeltes. "Omdat de daken van de gebouwtjes in het park zo van elkaar verschillen kunnen we moeilijk voorspellen hoe de sneeuw kan vallen."

Wachten op privacy instellingen...

Attracties dichtDoor de sneeuw zijn ook veel paden in het park onbegaanbaar geworden. Het pretpark is bezig die paden sneeuwvrij te maken, maar omdat het blijft sneeuwen is dat lastig.
Zeker vijf grote binnenattracties zijn momenteel wél open, waaronder Vogel Rok, Carnaval Festival, Villa Volta, Droomvlucht en PandaDroom. De Efteling hoopt de gesloten gedeeltes en attracties later op de dag nog vrij te geven, maar zegt niets te kunnen beloven.
Park eerder gesloten, vrijkaartjes voor bezoekersDe Winter Efteling gaat zaterdag om zes uur 's avonds dicht, twee uur eerder dan normaal. "Wie vandaag nog zou willen komen, raden we aan op een andere dag naar Kaatsheuvel af te reizen", aldus de woordvoerster. De verwachting is dat het park zondag weer gewoon opengaat.
Bezoekers die zaterdag toch zijn afgereisd naar Kaatsheuvel maar ontevreden zijn over 'hun dagje Efteling', kunnen in het park terecht bij de servicebalie voor vrijkaartjes. "Die mensen mogen dan een andere dag terugkomen naar de Winter Efteling", stelt de organisatie.
Sneeuwval zorgt voor problemen Brabant ondervindt zaterdag veel problemen vanwege de hevige sneeuwval. Zo is het dak van de Albert Heijn XL in Tilburg ingezakt en vinden er op de wegen veel ongelukken plaats. Veel treinen en bussen rijden niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.