Vijftien huizen ontruimd vanwege instortingsgevaar C&A Tilburg, bewoners nog niet naar huis

27 december 2014 om 16:43 • Aangepast 21 november 2020 om 20:51
nl
De politie heeft zaterdagmiddag rond drie uur uit voorzorg vijftien huizen aan de Philips Vingboonsstraat in Tilburg ontruimd. Dit omdat het dak van de C&A in het gebouw van Albert Heijn XL dreigt in te storten. De winkels blijven voorlopig dicht, de bewoners kunnen nog niet naar huis.
Profielfoto van
Geschreven door

De straat, die achter het winkelcentrum aan de Jan Heijnsstraat ligt, is met rode linten afgezet. De bewoners worden elders opgevangen. Sommigen worden met de ambulance vervoerd naar het opvangpunt.
De Tilburgse Annabel is één van de bewoonsters die haar huis moet verlaten. "Onze ouders waren niet thuis, het is heel spannend allemaal", vertelt ze. "We waren goed geschrokken toen de politie ons vertelde dat het dak van het winkelcentrum in kan storten. Nu is het wachten totdat oma ons op komt halen."
'Heftige ingreep'Volgens de politie is het risico te groot dat als het dak instort, de muren naar buiten geduwd worden. "Die huizen staan dicht tegen het winkelcentrum aan. Daarom gaan we bij de mensen langs om ze te vragen elders te verkassen."
De politie spreekt van een 'heftige ingreep'. "Als de bewoners niet elders terecht kunnen, dan gaat de gemeente daar zorg voor dragen. We doen dit niet zomaar. Het is een lastige situatie want de brandweermannen kunnen het dak niet op." Het zou onverantwoord zijn om met sneeuwschuivers het dak op te gaan, aldus de politie.
Doorgezakt dakHet dak boven de C&A zakte zaterdagmiddag rond één uur op een paar plekken door vanwege de hevige sneeuwval. De supermarkt aan de Jan Heijnsstraat werd met spoed ontruimd door de hulpdiensten.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.