2000ste voorstelling Mark van de Veerdonk: Heel Slabroek mag mee - Omroep Brabant

2000ste voorstelling Mark van de Veerdonk: Heel Slabroek mag mee

27 december 2014 om 23:50
Het was een groot feest zaterdagavond voor Mark van de Veerdonk uit Slabroek. De cabaretier speelde in het Theater aan de Parade in Den Bosch zijn tweeduizendste voorstelling en alle 49 inwoners van het dorp mochten mee.
Geschreven door

Om al die mensen te vervoeren had Van de Veerdonk een Amerikaanse schoolbus gehuurd. "Vorig jaar hadden we dorpsfeest en ik kwam natuurlijk te laat", vertelt de cabaretier. "Ik zei toen dat ik het wel goed zou maken. Volgend jaar mogen jullie allemaal mee in een grote bus naar mijn tweeduizendste voorstelling. En dat gaat nog gebeuren ook."
DorpsgekHet buurtschap stapt één voor één de bus in. "Het is een zwetser", zegt een buurvrouw. "Mark is het niet overal mee eens zoals het hier gaat in Slabroek en daar gaat hij dan flink over in conclaaf", zegt een buurman. "En hij doet het liefst zo weinig mogelijk", volgens een ander.
Maar alle gekheid op een stokje. Als je er recht voor zijn raap naar vraagt dan zijn de Slabroekers apetrots op hun buurtgenoot. "We zijn supertrots", zegt de buurvrouw. "Niemand kent Slabroek, maar als we zeggen dat Mark van de Veerdonk hier woont weet iedereen waarover we het hebben." De buurman: "Ieder dorp heeft een dorpsgek. En bij ons is dat Mark van de Veerdonk."
Show op tvDe show 'Weltebarsten' van Mark van de Veerdonk is op oudejaarsavond te zien op Omroep Brabant. Vanaf kwart voor zeven 's avonds zenden we deel 1 uit.
Om kwart voor acht deel 2 en vervolgens worden deel 1 en 2 om en om herhaald.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...