Video

Beekse Bergen is vogels kwijt na instorten volière, Safaripark zondag dicht

28 december 2014 om 11:31 • Aangepast 21 november 2020 om 20:51
nl
Safaripark Beekse Bergen is drie lepelaars kwijt na het instorten van een volière. Het park blijft zondag dicht vanwege de vele sneeuw en gladheid.
Profielfoto van
Geschreven door

Een woordvoerder van de Beekse Bergen roept mensen op die de vogels zien om het park te mailen. "De lepelaars zijn in ieder geval niet meer in het park. Waarschijnlijk zoeken ze buiten het park het water op om eten te vinden", zegt woordvoerder Ron van Kuijk.
Redden zichzelf nietHet is belangrijk dat de vogels snel weer gevonden worden. Van Kuijk: "De dieren kunnen zichzelf in deze weersomstandigheden niet redden. De lepelaars zullen op zoek gaan naar vis. Dat is nu heel moeilijk."
Eerder dacht het park nog dat er in totaal tien vogels ontsnapt waren, maar dat bleek mee te vallen. Vijf lepelaars en twee hamerkoppen zaten nog in de volière en konden op tijd gevangen worden.
Schade door sneeuwZaterdag stortte door de zware sneeuwval een volière in. Maar ook andere netten van vogelverblijven zijn beschadigd door de sneeuw.

Wachten op privacy instellingen...

Te gladOp Facebook schrijft het park dat medewerkers zaterdag- en zondagochtend hard gewerkt hebben om gevaarlijke takken weg te halen. Alleen is deze klus nog niet klaar.
Het gewicht van de sneeuw op bomen en takken langs de auto- en wandelroute zou voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarom blijft het Safaripark zondag dicht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.