Pand Albert Heijn XL Tilburg ook maandag dicht, geëvacueerde bewoners mogen nog niet naar huis

28 december 2014 om 13:58 • Aangepast 21 november 2020 om 20:50
nl
Het pand aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg, waarin onder meer de Albert Heijn XL en C&A zijn gevestigd, blijft zeker tot en met maandag gesloten. Maandagmiddag moet duidelijk worden wanneer het pand kan worden vrijgegeven en wanneer de geëvacueerde bewoners weer hun huizen in mogen.
Profielfoto van
Geschreven door

Een deel van het dak zakte zaterdag door de hevige sneeuwval in. Het pand aan de Jan Heijnsstraat werd met spoed ontruimd door de hulpdiensten. De politie ontruimde ook vijftien huizen aan de Philips Vingboonsstraat in Tilburg vanwege het instortingsgevaar.
Het doorgezakte dak is zondagmiddag vanuit een hoge kraan geïnspecteerd.
Bewoners zondag nog niet naar huisZondagochtend werd vanuit hoogwerkers sneeuw van het dak geschept om de druk op het pand te verminderen. Ook is er een kleine hoeveelheid zout op het dak uitgestrooid. Volgens een woordvoerder van Ahold wordt de ernst van de situatie zondag met berekeningen in kaart gebracht.
De Philips Vingboonsstraat is nog steeds afgezet. De geëvacueerde mogen niet eerder dan morgen naar huis, maar ook dat is nog niet zeker, meldt de gemeente.

Wachten op privacy instellingen...

IngezaktHet dak boven de C&A - aan de rechterzijde van het winkelcentrum - is zeker dertig centimeter naar beneden gezakt. Het dak heeft een boogconstructie, terwijl de Albert Heijn XL onder een plat dak zit.
In het complex zijn onder meer Blokker, Etos, Bart Smit en Van Haren gevestigd. Ahold, het moederbedrijf van supermarktketen Albert Heijn, is eigenaar van het pand.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.