Koudste nacht van het jaar, op vliegbasis Gilze-Rijen laagste temperatuur gemeten

28 december 2014 om 13:10
nl
Het is dit jaar niet eerder zo koud geweest als in de nacht van zaterdag op zondag. Op de vliegbasis Gilze-Rijen was het het koudst. Daar werd een temperatuur van zes graden onder nul gemeten.
Geschreven door

Voor het eerst in deze winter was er sprake van, zoals dat heet, matige vorst. Dat melden de weerbureaus weeronline.nl en Weerplaza. Door de wind voelde het veel kouder aan, de gevoelstemperatuur was ongeveer 12 graden onder nul.
Blijft zondag koudEind januari was het voor het laatst zo koud. In Eelde werd toen 6,0 graden onder nul geregistreerd. In De Bilt was 31 januari tot nu toe de koudste nacht met -3,0 graden Celsius. Nu werd het daar -3,3.
Zondag overdag blijft het zonnig en onbewolkt, maar daardoor blijft het ook koud. In De Bilt komt het kwik mogelijk de hele dag niet boven de nul. Als dat gebeurt, hebben we pas de eerste ijsdag van 2014. 2013 telde 13 dagen waarop het van middernacht tot middernacht vroor in De Bilt.
Zondagnacht dooienOp andere plekken kan het in de nacht van zondag op maandag dooien. Er wordt regen voorspeld, maar die kan bevriezen op de koude grond. Dat betekent dat het mogelijk glad wordt op de wegen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.