Video

'Dit is een droomjaar', Ireen Wüst voor de vierde keer Nederlands kampioen allround schaatsen

28 december 2014 om 15:04
nl
Schaatsster Ireen Wüst heeft zondag in Thialf haar vierde titel bij de NK allround veroverd. De schaatsster uit Goirle eindigde op de 5000 meter op de derde plaats met een tijd van 7.05,71. Dat was ruim voldoende voor de titel, omdat ze de eerste drie afstanden op het NK had gewonnen.
Geschreven door

Zaterdag was ze de snelste op de 500 en 3000 meter. Zondagmiddag won ze ook de 1500 meter, in 1.55,44. Marrit Leenstra belandde op die afstand met 1.56,44 op de tweede plaats. Het brons ging naar Linda de Vries met een tijd van 1.57,71.
Grote voorsprongWüst begon daardoor met een voorsprong van 20,16 seconden op Jorien Voorhuis aan het afsluitende onderdeel. Dat was meer dan voldoende voor haar vierde titel.
De 28-jarige Wüst won de nationale allroundtitel in het seizoen 2008-2009 voor de laatste keer.
'Alles is gelukt'"Ik ben tevreden met de manier waarop ik de races reed en de tijden", vertelde Wüst na afloop aan Omroep Brabant. "Dit is een droomjaar, alles is gelukt. En ik heb zelfs prijzen gekregen waar ik niet om kon strijden, de uitverkiezingen tot beste sportvrouw van Nederland en van de wereld. Héél apart." 
Ook coach Gianni Romme uit Made was trots. Hij vond het NK allround een toernooi van hoog niveau."Er zijn 7,8 meiden die qua niveau dicht bij elkaar liggen. Ireen steekt daar wat bovenuit, maar je moet het maar weer doen!" Wüst knikt: "Ik vind het toch ook spannend van tevoren. Je moet scherp zijn en focussen. Je mag geen steken laten vallen."
Naar het EKDe eerste drie van de NK allround verdienen tickets voor de EK allround in januari in Rusland. Naast Wüst zijn dat Jorien Voorhuis en Linda de Vries.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.