Maandagochtend ‘verraderlijk glad’ op de Brabantse wegen, maar geen files verwacht

28 december 2014 om 18:18
nl
De Brabantse wegen kunnen maandagochtend en -middag ‘verraderlijk glad’ zijn. Dat meldt MeteoGroup. Toch hoeft dat niet te leiden tot ellenlange files, want vanwege de kerstvakantie is het minder druk op de weg
Geschreven door

Met name door sneeuwresten op het wegdek was het op sommige wegen al spekglad zondag. Daar komt maandagochtend volgens MeteoGroup geen verandering in.
Verraderlijke gladheidVanavond en vannacht waaien winterse buien de provincie binnen. Sommige blijven tot maandagochtend hangen. Omdat wordt verwacht dat het maandagochtend (matig) gaat vriezen boven de grond, kan dat voor een erg glad wegdek zorgen.
MeteoGroup noemt die gladheid verraderlijk. Als er regen is gevallen zien wegen er niet glad uit, maar dat kunnen ze vanwege de bevroren ondergrond wel degelijk zijn - ook als de temperatuur 's middags toeneemt.
Geen files, maar wellicht langer gladToch zal dat maandag in de ochtendspits niet leiden tot lange files, meldt VID. Vanwege de kerstvakantie wordt er niet veel drukte op de Brabantse wegen verwacht, al vormt juist dat ook een probleem: als er minder verkeer is, wordt het zout minder goed ingereden en blijft het langer glad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.