Video

Gevaar bij Albert Heijn XL in Tilburg voorbij: winkels maandag weer open, bewoners terug naar huis

28 december 2014 om 18:16 • Aangepast 21 november 2020 om 20:50
nl
De situatie bij de Albert Heijn XL in Tilburg is weer veilig. De winkels in het complex gaan maandagochtend weer open en de bewoners die achter het winkelcentrum wonen mogen weer naar huis. Dat hebben de gemeente Tilburg en Ahold zondag laten weten aan Omroep Brabant. Er is geen sprake meer van instortingsgevaar.
Profielfoto van
Geschreven door

Eerst zouden de mensen ook in de nacht van zondag op maandag ergens anders slapen, maar dat is niet meer nodig. Maandagochtend gaan de Albert Heijn XL, Etos en Gall & Gall weer open. "Klanten moeten wel rekening houden met een beperkt aanbod van verse etenswaren. In de loop van de dag zullen deze wel weer worden bijgevuld", legt een woordvoerder van Ahold uit.
Mogelijk gaan ook de andere winkels van het winkelcentrum aan de Jan Heijnsstraat maandag weer open. Daar heeft de gemeente toestemming voor gegeven. "Al liggen er op sommige plekken wel de plafondplaten uit. Dit levert echter geen gevaarlijke situaties op."
OntruimingIn totaal werden er zaterdag vijftien huizen naast het gebouw ontruimd nadat een deel van het dak van de C&A in was gezakt. Constructeurs van Ahold, de eigenaar van het pand, en specialisten van de gemeente hebben zondag gezamenlijk geconstateerd dat de situatie veilig is en de muren niet meer kunnen omvallen.
Zondagochtend werd vanuit hoogwerkers sneeuw van het dak geschept om de druk op het pand te verminderen. Ook is er een kleine hoeveelheid zout op het dak uitgestrooid.

Wachten op privacy instellingen...

Dertig centimeter gezaktHet dak boven de C&A - aan de rechterzijde van het winkelcentrum - is zeker dertig centimeter naar beneden gezakt. Het dak heeft een boogconstructie, terwijl de Albert Heijn XL onder een plat dak zit.
In het complex zijn onder meer Blokker, Etos, Bart Smit en Van Haren gevestigd. Ahold, het moederbedrijf van supermarktketen Albert Heijn, is eigenaar van het pand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.