Veldrijder Mathieu van der Poel (19) uit Hoogerheide zegeviert in veldrit Diegem

28 december 2014 om 20:02
nl
Mathieu van der Poel heeft zondag weer eens zijn grote crosstalent geëtaleerd. De 19-jarige veldrijder uit Hoogerheide won in stijl de wedstrijd voor de Superprestige in Diegem.
Geschreven door

De jonge Van der Poel plaatste op twee ronden voor het einde een versnelling die geen van zijn concurrenten kon beantwoorden. De Belg Tom Meeusen eindigde als tweede.
Diens landgenoot Kevin Pauwels reed op het besneeuwde parcours naar de derde plaats en hij verloor de leiding in het klassement aan Van der Poel. De zoon van voormalig wereldkampioen Adrie van der Poel zegevierde ook al in de eerste rit uit de Superprestige in Gieten.
Twee keer onderuitDe zoon van voormalig wereldkampioen Adrie van der Poel zegevierde ook al in de eerste rit uit de Superprestige in Gieten en voert het klassement aan met 77 punten. Pauwels heeft 1 punt minder. De Superprestige telt nog twee crossen (Hoogstraten en Middelkerke).    Mathieu van der Poel profiteerde in de avondcross van Diegem, die werd verreden bij kunstlicht, van een schuiver van landgenoot Lars van der Haar. De Nederlands kampioen, op tweede kerstdag de magistrale winnaar van de wereldbekercross in Heusden-Zolder, was actief in de kopgroep, maar gleed twee keer op dezelfde plek onderuit.
Niet meer aanhakenHij kon in de slotronde niet meer aanhaken bij Meeusen en Pauwels en finishte als vierde. Nog net voor David van der Poel, de oudere broer van Mathieu. Sven Nys maakte in Diegem zijn rentree. De tweevoudig wereldkampioen was de afgelopen weken niet in vorm en had een rustpauze ingelast. Hij startte goed, maar moest allengs terrein prijsgeven en arriveerde pas als zestiende.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.