'We zijn erg bezorgd', vrachtwagenchauffeur uit Deurne op brandende veerboot Griekenland

28 december 2014 om 21:04
nl
Een vrachtwagenchauffeur uit Deurne is aan boord van de brandende veerboot tussen Griekenland en Italië. Dat bevestigt zijn werkgever, VTS Trucks in Boxmeer zondagavond. "Het bedrijf, maar ook zijn familie, is erg bezorgd."
Geschreven door

Zondagochtend brak brand uit op een veerboot die onderweg was van Griekenland naar Italië. Er waren ruim 466 mensen op de boot. Onder wie chauffeur Joran de Vree uit Deurne.
'Goede hoop'Zijn werkgever Joost Hafmans laat zondagavond weten: "We hebben om tien uur vanochtend even contact gehad. Daarna was er urenlang geen contact mogelijk. Toen werden we natuurlijk erg bezorgd."
"Om zes uur kregen we weer contact met hem. Hij vertelde dat de situatie aan boord redelijk rustig was. Alle vrouwen en kinderen waren toen al van boord gehaald." Hafmans denkt dat er goede hoop is dat zijn collega ongeschonden van boord komt.
Moeizame reddingsactieChauffeur Joran is één van de vier Nederlanders aan boord van het schip. Verder zijn er nog twee mannen en een vrouw van Nederlandse afkomst aan boord. Eén van hen is al in veiligheid gebracht.
Inmiddels zijn ongeveer 161 mensen van boord gehaald met helikopters. Door harde wind en hoge golven verloopt de evacuatie in de Adriatische Zee uiterst moeizaam. Het schip drijft stuurloos richting Albanië, aldus de kapitein.
Dode en gewonde Door de brand op de boot is één van de opvarende omgekomen, een ander raakte gewond. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA stierf een man die in het water sprong. Hij probeerde te ontkomen aan de vlammen.
De gewonde persoon is met 23 anderen, onder wie een zwangere vrouw en vijf kinderen, naar het Italiaanse vasteland gebracht, laat de marine weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.