Vuurwerkbom door brievenbus huis in Den Bosch, bewoonster en kinderen komen met schrik vrij - Omroep Brabant

Vuurwerkbom door brievenbus huis in Den Bosch, bewoonster en kinderen komen met schrik vrij

29 december 2014 om 07:13 • Aangepast 21 november 2020 om 20:50
nl
Een vermoedelijke vuurwerkbom heeft zondagnacht een huis aan De Sterrendaalders in Den Bosch zwaar beschadigd. Door de daaropvolgende rook liepen de bewoonster en twee kinderen ademhalingsproblemen op. Zij kwamen uiteindelijk met de schrik vrij.
Profielfoto van
Geschreven door

De brandweer kreeg rond drie uur een melding binnen van een brand bij het huis. Ter plekke bleek dat de voordeur in de Bossche wijk Hambaken flink was beschadigd.
Het is nog niet bekend waardoor dat precies gebeurde, maar de politie vermoedt dat iemand iemand zwaar vuurwerk door de brievenbus naar binnen heeft gegooid. Omstanders hoorden een harde knal.
AdemhalingsproblemenHulpdiensten rukten massaal uit. De brandweer, verschillende ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. Die laatste hoefde uiteindelijk niet te komen.
De drie bewoners, de vrouw en de twee kinderen, hadden ademhalingsproblemen en werden uit voorzorg naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis gebracht. Zij konden later weer naar huis.
Sporenonderzoek en bewakingDe politie vermoedt dat er opzet in het spel is en deed sporenonderzoek. Tot die tijd bewaakten agenten het huis. Het is nog niet duidelijk wie er achter de explosie zit. De politie zoekt getuige en doet ook nog buurtonderzoek.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.