Lokaal verraderlijk glad op de weg door bevriezing, verschillende ongelukken

29 december 2014 om 10:16 • Aangepast 21 november 2020 om 20:50
nl
Het is voor weggebruikers maandagochtend oppassen geblazen op de weg. Door bevriezing van de weg en sneeuwresten kan het lokaal verraderlijk glad zijn, waarschuwen de verkeersdiensten. Onder anderen een technicus van Omroep Brabant kwam al met zijn auto in de vangrail terecht.
Profielfoto van
Geschreven door

Meteo Group zegt dat het met name 's ochtends door buien glad kan zijn. Die buien trekken naar verwachting naar het zuiden weg.
Tijdens de middag zal het op de meeste plaatsen droog zijn. De zon komt dan geregeld door.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Ongelukken door gladheidOp tal van plekken in Brabant waren ongelukken door de gladheid. Zo sloeg 's ochtends op de A67 tussen Eindhoven en Antwerpen een auto met vier mensen over de kop. Alle inzittenden wisten op eigen kracht uit de auto te komen. Hun verwondingen vielen dan ook mee.
Verder raakte er op de Ettensebaan in Rijsbergen een auto van de weg. Eén van de drie inzittenden raakte gewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.
Snelheidsbeperking op A58Door de gladheid kondigde Rijkswaterstaat voor twee wegen snelheidsbeperkingen aan. Dat gold voor de A16 tussen Antwerpen-Rotterdam en de A58 tussen Breda-Tilburg.
Voor die laatste verbinding is de beperking inmiddels ingetrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.