Eén van de drie ontsnapte lepelaars van Safaripark Beekse Bergen is gevangen

29 december 2014 om 18:18
nl
Een van de drie ontsnapte lepelaars van Safaripark Beekse Bergen is maandagmiddag gevangen. De drie Afrikaanse vogels ontsnapten afgelopen zaterdag toen hun volière instortte door de sneeuw.
Geschreven door

De gevangen lepelaar werd maandag in het park gesignaleerd. Medewerkers lokten het dier met voer waar ze wat verdovingsmiddel in hadden gedaan. Daardoor konden ze de vogel vangen.
Een tweede lepelaar is ook gezien in het park, maar laat zich nog niet vangen. Van de derde vogel ontbreekt nog elk spoor.
Ze vliegen nog goedHet safaripark vreesde voor het leven van de lepelaars als ze niet snel gevangen zouden worden. De ene vogel die nog in het park ronddoolt heeft ook wat gegeten en kon nog goed vliegen. Van de derde lepelaar ontbreekt nog ieder spoor.
De Beekse Bergen heeft een aantal telefoontjes gekregen van mensen die zeggen dat ze de lepelaars hebben gezien. Het gaat dan echter steeds over wilde Europese vogels. De Afrikaanse lepelaars hebben rood-roze poten, hun Europese soortgenoten hebben zwarte poten.
Lepelaars kunnen zich niet reddenZondag riep een woordvoerder van de Beekse Bergen mensen al op om het park te mailen als ze de vogels zien.
Het is belangrijk dat de vogels snel weer gevonden worden vertelde Ron Van Kuijk van het safaripark zondag. "De dieren kunnen zichzelf in deze weersomstandigheden niet redden. De lepelaars zullen op zoek gaan naar vis. Dat is nu heel moeilijk."
Safaripark weer openSafaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is maandag gewoon open gegaan, ondanks dat afgelopen weekend een volière onder de sneeuw bezweek. Toen ontsnapten drie Afrikaanse lepelaars.
Die dieren die in de ingestorte volière verbleven zijn tijdelijk naar andere onderkomens verhuisd. Hoewel het park maandag open is, zijn er wel beperkingen.
Op de savanne zal het iets rustiger zijn, de zebra's worden op stal gehouden. Ook de gorilla's, de chimpansees en de giraffen zullen binnen blijven. Mensen kunnen ze wel in hun binnenverblijven zien.
Neushoornbaby ElenaMet de neushoornbaby Elena gaat het goed. Zij is vanaf maandag ook te bewonderen. De neushoornbaby Elena zal deze week de publiekstrekker zijn van het park.
Moeder en dochter rusten wel tussen één uur en halfdrie 's middags. Dan zijn ze even niet te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.