Weer dreigbrief voor burgemeester Fons Naterop van Aalburg: 'Naterop, you're next!'

29 december 2014 om 14:33
nl
Burgemeester Fons Naterop van de gemeente Aalburg is opnieuw bedreigd. Bij de gemeente en bij Omroep Brabant kwam maandag een brief binnen waarin iemand schrijft dat hij 'de volgende is'.
Geschreven door

De met de computer getikte brief bevat geen concreet dreigement. De schrijver zegt wel dat Naterop 'even een borreltje minder moet komen drinken' en 'beter uit zijn natte ogen moet kijken'.
'Je voelt je te goed om sorry te zeggen'De schrijver, die zowel kleine letters als kapitalen gebruikt, refereert in zijn brief aan de jongeren die massaal werden opgepakt tijdens de vorige jaarwisseling in Veen. Justitie bood daarvoor pas haar excuses aan. Volgens de schrijver had Naterop dit alleen moeten doen.
"Jij had je excuses moeten maken voor die volslagen onterechte, belachelijke, peperdure actie van je. Maar nee, je was er niet. Je voelt je te goed om sorry te zeggen, je verstopt je achter het OM", staat er onder andere.
Derde dreigbriefHet is de derde dreigbrief die Fons Naterop dit jaar ontvangt. In januari en in oktober gebeurde dat ook al. Voor de eerste brief werd een 50-jarige vrouw opgepakt. Zij kreeg een celstraf.
De gemeente Aalburg laat in een korte reactie weten de brief te hebben doorgespeeld aan de politie. Die doet momenteel onderzoek naar het dreigement. De burgemeester liet via zijn woordvoerder weten zich geen zorgen te maken. "Hij laat het allemaal rustig over zich heen komen", aldus zijn woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.