Ontruiming winkelcentrum Albert Heijn XL in Tilburg was loos alarm: 'Better safe than sorry'

29 december 2014 om 12:02
nl
Alle winkels van het winkelcentrum aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg zijn maandag weer geopend. Ook blijkt er niets mis met de constructie van het overdekte winkelcentrum. Het centrum werd afgelopen weekend ontruimd vanwege instortingsgevaar door de hevige sneeuwval.
Geschreven door

Dat zegt althans woordvoerder Dagna Hoogkamer van de Albert Heijn maandag. Volgens haar blijkt uit controles door twee onafhankelijke constructeurs, onder wie één van Albert Heijn en één van de gemeente, dat er niets mis is met het gebouw.
Een deel van het dak zakte weliswaar dertig centimeter in, maar dat betekent volgens Hoogkamer niet dat het gebouw ook meteen instort. "Het ging hier om speling. Dat is normaal bij een gebouw in deze situatie."
Ontruiming was loos alarmToch ontruimden de hulpdiensten het winkelcentrum en omliggende huizen afgelopen weekend. Uit voorzorg, zo blijkt nu. Hoogkamer: "Het was loos alarm, maar better safe than sorry", lacht ze.
De bewoners van de omliggende huizen die halsoverkop moesten vertrekken, krijgen een vergoeding. Hoogkamer: "Het is niet de bedoeling dat mensen er financieel slechter van worden. Daar zal een regeling voor worden getroffen. Wie uiteindelijk de schade gaat betalen, is nog niet bekend."
Platen naar beneden bij BlokkerIn het complex zijn behalve de Albert Heijn ook onder meer Blokker, Etos, Bart Smit en Van Haren gevestigd. Ahold, het moederbedrijf van supermarktketen Albert Heijn, is eigenaar van het pand.
Bij de Blokker kwamen er wel een aantal plafondplaten naar beneden. De oorzaak daarvan is nog niet bekend, vertelt Hoogkamer, maar ze gaat ervan uit dat dit niet de fout is van de constructie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.