Begin 2015 met een koude plons: 20 Nieuwjaarsduiken in Brabant

30 december 2014 om 14:13
nl
Wat is er lekkerder dan je nieuwe jaar fris en fruitig beginnen? Wie op 1 januari verlost wil zijn van een oudejaarskater kan in Brabant op twintig plaatsen het ijskoude water in voor een Nieuwjaarsduik.
Geschreven door

Een duik in het koude water van een meer of plas verhoogt de weerstand en stimuleert de bloedsomloop. Je hoofdpijn van dat glaasje te veel tijdens de jaarwisseling, verdwijnt spontaan.
Plekken voor de NieuwjaarsduikVoor een nieuwjaarsduik bij jou in de buurt hoef je niet eens ver te reizen. Omroep Brabant zet de plekken voor de Nieuwjaarduik in Brabant hieronder op een rij.
- ALPHEN'Beestenbende'. Dat is de naam van de nieuwjaarsduik in Alphen. Koud is de duik niet, want hij wordt gehouden in een warmwaterbad. Om 14:30 wordt er gedoken aan 't Zand in Alphen. Kosten: 2 euro.
- BOXMEERVrijdagavond om 18:30 uur wordt door jongeren gedoken bij 't Hoogkoor Optisport in Boxmeer.
- BOXTELJaarlijks wordt ook bij De Langspier in Boxtel gedoken op het nieuwe jaar. De duik is om 12 uur aan de Molenwijkseweg 5C in Boxtel.
- BREDAOm 13:00 uur vindt de Wilhelminapark Nieuwjaarsduik plaats aan de Paul Windhausenweg 9 in Breda. Meer informatie vind je op deze website.
- DE MORTELVijverpret heet de nieuwjaarsduik in De Mortel. Om 13:30 aan De Mortel.
- DEN BOSCH (2X) In Den Bosch wordt op twee locaties gedoken. De Bossche Nieuwjaarsduik is om 13:00 aan de Oosterplas. Op deze website vind je meer informatie. Maar ook aan de Empelsedijk wordt een nieuwjaarsduik gehouden. De duik is om 14:30 en er worden producten ingezameld voor de Voedselbank.
- DRIMMELENBeachclub Puur organiseert om 14:00 een nieuwjaarsduik aan de Marinaweg 50 in Drimmelen. Dit is de website van deze nieuwjaarsduik. 
- ETTEN-LEUR (2X)In een groot kinderzwembad bij café De Klomp aan de Oude Bredaseweg 4 in Etten-Leur wordt een alternatieve nieuwjaarsduik gehouden. Tien klanten springen om 14:00 in het koude water. Een échte nieuwjaarsduik wordt om 15:00 uur gehouden aan de Westpolderplas.
- LAGE ZWALUWEOm 14:00 uur duik je bij de Natuurzwemput in Lage Zaluwe in het koude water. Het adres is Lange Reeweg.
- LANGENBOOMOm 14:00 wordt er gedoken bij recreatieplas 'De Kuilen' in Langenboom.
- OSSDe Reddingsbrigade in Oss organiseert samen met Unox een nieuwjaarsduik. Je hebt genoeg tijd om lekker uit te slapen, want er wordt pas om 15:00 uur gedoken aan de Geffense Plas in Oss.
- ROOSENDAALBij zwembad De Stok is er om 12:00 uur een nieuwjaarsduik.
- ROSMALENDe Unox Nieuwjaarsduik in Rosmalen wordt gehouden om 13:00 uur aan de Groote Wielenplas.
- VOLKELBij recreatieplas Billybird Hemelrijk in Volkel gaan ze om 15:30 uur het water in.
- VORTUM-MULLEMOm 14:00 uur gaan inwoners van Vortum-Mullem het koude water in voor een frisse nieuwjaarsduik. De locatie: Pastoor Sweensstraat 7, Vortum-Mullem.
- VUGHTDe Unox Nieuwjaarsduik in Vught vindt plaats aan de IJzeren Man, Boslaan 49 in Vught. Om 12:00 wordt de duik genomen. Meer info vind je hier.
- WIJK EN AALBURGDe Unox Nieuwjaarsduik Bibberbuik wordt om 14:30 gehouden bij het NOAD Strandje aan de Maas in Wijk en Aalburg.
In je nakie het water inOp twee plaatsen in Brabant worden nieuwjaarsduiken gehouden zonder zwembroek. Voor de échte bikkels en dappere meiden, zullen we maar zeggen.
- MIDDELBEERSIn het zwemwater van naturistenvereniging Kuikseind in Middelbeers wordt het nieuwe jaar ook ingezegend. Om 12 uur is de nieuwjaarsduik aan de Kromvensedijk 11 in Middelbeers.
- BREDAAan het naaktstrand van de Galderse Meren in Breda is om 14:00 de nieuwjaarsduik. Iedereen is welkom.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.