Rallyrijder Eric Verhoef gaat zandhappen voor Omroep Brabant tijdens Dakar Rally 2015

29 december 2014 om 17:14
nl
Hij is bekend als snelheidsmaniak op de motor, maar is straks verslaggever. Een verslaggever op twee wielen welteverstaan. Oud-coureur Eric Verhoef gaat tijdens Dakar 2015 voor Omroep Brabant de woestijn in. "Er zijn zoveel verhalen, ik kan niet wachten te vertrekken."
Geschreven door

Toen het begon te sneeuwen had Verhoef het helemaal gehad. Hij wil vertrekken, richting Zuid-Amerika, waar hij de Dakar Rally gaat volgen. Zijn motor is er al, nu hij nog.
Bijzondere verhalenJarenlang reed Verhoef mee in de zwaarste rally ter wereld. Maar dat is nu verleden tijd. Hij zal met de motor proberen het spoor van de wedstrijdrijders te volgen, maar voor de snelheid gaat hij niet. Verhoef slaapt bij locals thuis, en is op zoek naar verhalen voor de website en apps van Omroep Brabant.
"Ik zal de coureurs spreken, maar zal me vooral focussen om alles om de wedstrijd heen. Bijvoorbeeld hoe de mensen in Zuid-Amerika het allemaal beleven. Als wedstrijdrijder heb ik zoveel meegemaakt. Maar ik had er nooit tijd voor. Nu wel. Fantastisch."
Avonturen in de woestijnVerhoef herinnert zich meteen allerlei avonturen, die hij eerder meemaakte in de woestijn. Zo was er die keer dat hij lek reed. "Ik was mijn band aan het repareren, hoor ik ineens een fiietsbel. Ik dacht: 'Huh, een fietsbel, in de middle of nowhere.' Staat er een man op een fiets naast me, die kwam de band repareren. Die heb ik aan het werk gezet."
Voor de extra lokale glans neemt Verhoef een stapeltje Brabander-stickers mee, om ze overal op te plakken. "Ik plak ze waar ik maar kan. Ik ben de Commissaris van de Koning straks in Zuid-Amerika. Even Brabant promoten. Kan nu al niet wachten."
Volg al het nieuws over de Dakar Rally 2015 op onze themasite: omroepbrabant.nl/dakar

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.