Ouders van rampboot geredde Joran de Vre uit Deurne blij: 'Hebben extra kratten bier gehaald'

29 december 2014 om 17:47
nl
De ouders van Joran de Vre zijn blij dat hun zoon van de brandende veerboot Norman Atlantic is gered. Dat vertellen ze maandag nadat het verlossende telefoontje binnenkomt bij de werkgever van de vrachtwagenchauffeur, VTS in Boxmeer. Ze kunnen niet wachten om hun zoon weer even te spreken.
Geschreven door

Zijn werkgever is tot nu toe de enige die contact heeft gehad. ''Ik heb hem kort gesproken. Hij zit in goede gezondheid op een Italiaans marineschip'', liet zijn chef Joost Hafmans eerder weten.
'Huis vol bezoek'De familie maakte zich de afgelopen uren heel veel zorgen toen ze geen contact met hem konden krijgen en de beelden van de brand zagen op tv. ''Dat is het ergste wat je kan overkomen. Ik heb afgelopen nacht heel erg slecht geslapen'', vertelt moeder Mien de Vre.
De telefoon staat roodgloeiend bij de familie vanaf het moment van de brand. ''Toen bekend werd dat hij gered was, kwamen vrienden en familie uit het hele land naar ons huis. Inmiddels zit het huis hier vol bezoek.''
Nog niet gesprokenDe moeder kijkt uit naar het moment dat ze haar zoon weer ziet of spreekt. ''We hebben hem zelf nog niet gesproken. Maar met het nieuws dat hij gered is en gezond is zijn we al heel blij. Champagne drinken we niet, maar ik heb om het te vieren wel een aantal extra kratten bier in huis gehaald'', vertelt de moeder opgetogen.
Joran de Vre was in Griekenland om een lading medicijnen af te leveren. Hij was bezig aan zijn terugreis via Italië naar Nederland. De vrachtwagen had geen lading meer bij zich op de terugweg.
Zeven dodenOp het moment dat de brand uitbrak zondag waren er meer dan vierhonderd mensen op de boot. Onder hen vier Nederlanders. Tot nu toe zijn er tien doden te betreuren bij de bootbrand. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.