Voetsporen in sneeuw verraden vluchtende inbrekers (16 en 17) uit Roosendaal op Kalmthoutse Heide

29 december 2014 om 18:47
Dankzij sporen in de sneeuw heeft de politie in België twee jongens uit Roosendaal in een gestolen auto aangehouden op de Kalmthoutse Heide. Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag. De wagen was dezelfde nacht gestolen in Roosendaal.
Geschreven door

Agenten hadden gezien dat het duo zich verdacht gedroeg. Zij wilden de twee controleren.
Weg voor hulpdienstenDe jongens van 16 en 17 jaar oud sloegen op de vlucht en waren de Verbindingsstraat op de Kalmthouse Heide opgereden. "Deze weg is alleen bedoeld voor hulpdiensten", vertelt Patrick De Smedt, woordvoerder van het korps politiezone Grens. "Er was hier niet gestrooid. De weg was spekglad."
Sleutels gestolen bij inbraakBij een bocht reed de wagen met daarin de jongens rechtdoor een beek in. De jongens liepen vervolgens de heide op.
De agenten, die de auto hadden achtervolgd, volgden de sporen van de jongens in de sneeuw. Zij wisten uiteindelijk het duo in de kraag te vatten.
Autosleutel gestolen bij inbraakVolgens De Smedt was de autosleutel van de wagen enkele dagen geleden gestolen bij een woninginbraak in Roosendaal.[Tweet:body:https://twitter.com/PZ_GRENS/status/549594095190953986]

Wachten op privacy instellingen...