'Corrupte agent werkt bij Dienst Infrastructuur in Son'

EINDHOVEN - Het aantal agenten dat wordt ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim is de afgelopen jaren gestegen. Met de aanhouding van een corrupte agent uit Weert en zijn handlanger uit Eindhoven is de corruptie binnen de politie nog niet bestreden, schrijven de ochtendkranten.
LEES OOK: Politielek ontdekt tijdens onderzoek autohandelaar Jan L.

Donderdag bleek dat de politie een 'corrupte agent' uit eigen gelederen had gearresteerd. Het gaat om een 28-jarige man uit Weert. Hij zou in Son hebben gewerkt voor de Dienst Infrastructuur, weet het Eindhovens Dagblad.

Meer 'foute' agenten ontslagen
Tijdens zijn werk zou hij belangrijke politie-informatie hebben doorgespeeld aan drugs- en motorbendes. Ook zijn vermeende handlanger, een 45-jarige Eindhovenaar, zit vast.

LEES OOK: 'Eindhovenaar (45) handlanger van corrupte agent'

Het aantal agenten dat wordt ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim is in drie jaar tijd gestegen. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag. Tussen begin 2012 en eind 2014 werden 267 politiemensen ontslagen.

In de drie jaar ervoor waren dat er 219. Alleen al vorig jaar gaat het om 11 agenten, weet de NOS. De corruptieproblematiek lijkt niet onder controle. Een Roermondse advocaat zegt tegen het ED dat dit nog maar het topje van de ijsberg is.

LEES OOK: Brabantse korpschef geschrokken van corruptie agent

De praktijken van de Weertse agent kwamen aan het licht tijdens een fraude-onderzoek naar autohandelaar Jan L. uit Oirschot. Dit melden bronnen aan Omroep Brabant. Hij wordt verdacht van het plegen van fraude bij het in- en verkopen van zeer exclusieve auto's. Jan L. zit sinds zijn aanhouding in april vast.