Enquête: Meer vertrouwen in toekomst in Moerdijk, vooral door maatregelen gemeente

30 december 2014 om 07:45
nl
Moet het dorp Moerdijk worden opgeheven? Een jaar geleden zei de helft van de inwoners van het dorp ja.' Nu is nog maar één op de drie Moerdijkers die mening toegedaan. Er is meer vertrouwen in de toekomst, vooral door maatregelen die de gemeente neemt, zoals de Moerdijkregeling voor woningbezitters.
Geschreven door

Dat blijkt uit een telefonische enquête die bureau Tangram in opdracht van Omroep Brabant en BN DeStem heeft uitgevoerd in het dorp Moerdijk en de kernen Zevenbergen en Klundert. De resultaten zijn naast de uitkomst gelegd van een soortgelijk onderzoek in december 2013.
Gesprek over leefbaarheidVorig jaar zagen inwoners van het dorp Moerdijk de toekomst somber in. Dat kwam door de Havenstrategie 2030 en met name door de bijlage van de commissie van VVD-coryfee Ed Nijpels. Hij adviseerde gemeente en provincie het gesprek met het dorp over de leefbaarheid aan te gaan.
50 procent tevredenUit het onderzoek dat BN DeStem en Omroep Brabant een jaar geleden hielden, bleek dat 52 procent van de Moerdijkers wilde verhuizen. Nu is dat 35 procent. In 2013 was slechts 5 procent tevreden over wat de gemeente voor Moerdijk deed, nu 50 procent.
Moerdijkers waarderen het leven in hun woonplaats met een 6,9. Dat is een half punt meer dan vorig jaar. Het cijfer voor het woonplezier steeg van 6,9 naar 7,3.
Waardering voor MoerdijkregelingDe meeste waardering is er voor de Moerdijkregeling. Die garandeert huizenbezitters dat zij hun woning kunnen verkopen tegen 95 procent van de marktwaarde. Liefst 83 procent is hierover tevreden. Bijna de helft overweegt gebruik te gaan maken van de regeling; 36 procent doet dat zeker.
Als iemand meedoet aan de regeling, wil dat nog niet zeggen dat hij ook echt gaat verhuizen. Maar om er later gebruik van te kunnen maken moeten mensen zich nu al aanmelden voor een taxatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.