Ties van de Looi moet 600 euro betalen om slot open te krijgen: 'Ik voel me opgelicht' - Omroep Brabant

Ties van de Looi moet 600 euro betalen om slot open te krijgen: 'Ik voel me opgelicht'

30 december 2014 om 00:32
nl
Ties van de Looi voelt zich opgelicht door een slotenmakersbedrijf. Hij moest ruim zeshonderd euro betalen om het slot van zijn schuurtje open te krijgen. "Als ik dat van te voren had geweten, had ik de ruit wel ingegooid", zegt Van de Looi.
Geschreven door

Zondag was het de verjaardag van de 69-jarige Ties van de Looi uit de Eindhovense wijk Acht. Omdat de koelkast te klein was, legde hij de boodschappen in het schuurtje. Het Feest kwam dichterbij, dus de spullen moesten weer tevoorschijn komen. "Maar toen kreeg ik het slot niet open."
'Ik kon wel huilen'Ties pakt de Gouden Gids. "Daar stond een paginagrote advertentie, die heb ik gebeld. Ik heb toen gevraagd wat het zou kosten, maar dat konden ze niet zeggen omdat ze nog niet wisten wat er moest gebeuren."
De klus was in nog geen half uurtje geklaard. "Toen werd ik overrompeld door de rekening", zegt Ties. Of hij even 602,58 euro kon afrekenen. "Ik kon wel huilen. Ik krijg AOW en het bedrag dat ik moest betalen bedraagt meer dan de helft van mijn maandinkomen."
Oplichters?Het bedrijf dat Ties heeft gebeld is Allround Sleutelservice. Zij adverteren paginagroot in De Gouden Gids en hebben ook een website met telefoonnummers.
Volgens het programma Tros Opgelicht komt het bedrijf uit Duitsland. In een uitzending van september dit jaar blijkt dat meer mensen op dezelfde manier door dit bedrijf op hoge kosten zijn gejaagd.
Bellen met het bedrijfOmroep Brabant belt zelf met het nummer dat ook Ties heeft gebeld. Een telefonist neemt op. Die vertelt dat het inderdaad klopt dat een slot openmaken kan oplopen tot zeshonderd euro en dat het van te voren niet duidelijk is om aan te geven hoeveel een klus gaat kosten. Het bedrijf weet nooit van te voren wat er moet gebeuren. Bovendien heeft elke klusje zijn eigen bedrag.
Eerst om prijs vragenHet is niet de eerste keer dat dit soort onbetrouwbare slotenmakers in opspraak komt. Vorig jaar werd dit probleem al aangekaart door het Nederlandse Sleutel- en Slotenspecialisten Gilde bij Omroep Brabant.
Het advies van het NSSG is dan ook om altijd eerst duidelijkheid te krijgen over de prijs voordat je een slotenmaker laat komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.