Darter Michael van Gerwen door naar kwartfinale WK

29 december 2014 om 23:44 • Aangepast 21 november 2020 om 20:49
nl
Darter Michael van Gerwen uit Gemonde heeft de kwartfinale van het WK darts in Londen bereikt. Hij zette maandagavond met gemak de Engelsman Terry Jenkins opzij: 4-1.
Profielfoto van
Geschreven door

Van Gerwen won met 4-1 in sets van Terry Jenkins, die zeker niet slecht gooide. De titelverdediger toonde zich zeer zelfverzekerd en gaf zijn Engelse tegenstander met een reeks sterke finishes geen kans de partij te rekken.
Van Gerwen haalde een gemiddelde van 99,62 punten per beurt. Jenkins deed daar amper voor onder (96,92) en was percentueel gezien op de dubbels zelfs trefzekerder. Hij kreeg echter weinig gelegenheid die kwaliteit te laten zien.
'Maakte weinig fouten'"Ik speelde in het begin niet goed, maar over de hele wedstrijd was ik degelijk. Ik speelde professioneel en maakte weinig fouten", analyseerde 'Mighty Mike' bij Planetdarts.tv.
Van Gerwen is de enige Brabander in de kwartfinale. Tilburger Benito van de Pas verloor maandag in de derde ronde van de Schot Robert Thornton en Bredabaar Jelle Klaasen verloor zaterdag in een thriller van hoog niveau van Gary Anderson.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.