Roosendaal 'zegt sorry' voor gladde wegen: strooien niet volgens plan

30 december 2014 om 02:14
nl
De gemeente Roosendaal betreurt de overlast die is ontstaan omdat er niet goed gestrooid is in de gemeente. Een aantal mensen is daardoor de afgelopen dagen gewond geraakt.
Geschreven door

De gemeente laat weten dat 'de gladheidbestrijding' niet volgens plan is gegaan. Om te voorkomen dat het zout weg zou spoelen, is er pas later gestrooid toen het ging sneeuwen.
De regen werd al snel ijs en omdat er weinig verkeer was, werd het zout niet ingereden. De gemeente zegt dat het onmogelijk was om alle wegen goed schoon te krijgen.
Kritisch bekijken"Ik betreur het dat we met alle inzet het gladheidbestrijdingsplan niet volledig uit hebben kunnen voeren", zegt wethouder Saskia Schenk. "Erger vind ik het, dat mensen gewond zijn geraakt."
De sneeuw is geen excuus. "Ook bij slechte weersomstandigheden, horen we te zorgen voor een zo veilig mogelijke omgeving voor onze inwoners." De wethouder zegt kritisch te bekijken hoe het de volgende keer beter kan.
Botbreuken en hoofdwondenDe mensen die gewond raakten, liepen vooral botbreuken en hoofdwonden op. De eerste hulp van het Franciscus Ziekenhuis heeft er de handen vol aan gehad, weet BN DeStem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.