Meer Jumbo-winkels betekent meer omzet: Veghelse supermarktketen zet 4,8 miljard euro om

30 december 2014 om 10:09
nl
Supermarktketen Jumbo uit Veghel heeft vorig jaar de omzet zien stijgen met 26 procent tot ruim 4,8 miljard euro. Dat maakte het moederbedrijf Jumbo Groep dinsdag bekend.
Geschreven door

De omzetstijging is volgens het concern het gevolg van de groei van het aantal Jumbo-winkels van 391 tot 499 en de bovengemiddelde omzetgroei in bestaande winkels. Die lag op 3,5 procent.
Afname formule C1000-winkelsDe C1000-winkels, de formule die wordt afgebouwd, waren het afgelopen jaar goed voor een omzet van bijna twee miljard euro. Dat is ten opzichte van 2013 een daling met 38 procent en volgens het concern het gevolg van de geplande afname van het aantal C1000-winkels van 267 naar 124 eind dit jaar.
Bij elkaar levert dit een totale omzet op van 6,8 miljard euro. Daarmee heeft de voornaamste concurrent van Albert Heijn naar eigen zeggen een marktaandeel van twintig procent.
Bijzonder tevredenHet concern zegt 'bijzonder tevreden' te zijn over de resultaten in het op 28 december afgesloten boekjaar 2014. In januari gaat in Woerden de vijfhonderdste Jumbo-winkel open. Ook daarna is het de bedoeling wekelijks drie tot vier winkels te openen, zodat medio 2015 naar verwachting alle C1000-winkels zijn omgebouwd.
"Daarmee wordt de grootste ombouwoperatie in de Nederlandse retail ooit afgerond. Hierna breekt voor ons een nieuw tijdperk aan. Na ruim vijf jaar integreren en ombouwen van achtereenvolgens Super de Boer en C1000, kunnen we ons dan weer volledig focussen op de Jumbo-formule en de verdere versterking van onze organisatie", aldus topman Frits van Eerd in een verklaring.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.